+

Πληροφορίες

Sholi Goneon New with shadow

Σχολή Γονέων Ιδρύματος Μελέτης και Έρευνας Synergy Foundation

«Φτιάχνουμε» δυνατούς γονείς για να «φτιάξουμε» δυνατά παιδιά!!!

Ο θεσμός της οικογένειας είναι ιερός. Ο γονιός καλείται να φροντίσει, πέρα από την κάλυψη των βιολογικών αναγκών των παιδιών του, για την πνευματική τους ανάπτυξη, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, την ομαλή κοινωνικοποίηση τους. Προτεραιότητα των γονιών είναι να καλλιεργήσουν και να ενδυναμώσουν τη συναισθηματική ασφάλεια και ανάπτυξη των παιδιών τους, η οποία οδηγεί στην ωρίμανση. Όλοι μας ως γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν ώριμοι, υπεύθυνοι, αυτόνομοι ενήλικες. Η οικογένεια είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Μια κοινωνία, η οποία κατά τη σημερινή εποχή μαστίζεται από ποικίλα αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα. Ο κόσμος των ενηλίκων είναι πολύ απαιτητικός και καθόλου εύκολος. Καλούμαστε λοιπόν να θωρακίσουμε τα παιδιά μας με τα κατάλληλα «όπλα» ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών. Την ίδια στιγμή, ως γονείς βιώνουμε μια ιδιαίτερα απαιτητική καθημερινότητα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με ποικίλα θέματα επαγγελματικής, κοινωνικής, οικονομικής φύσης.

Τελικά, είναι δύσκολο «επάγγελμα» να είσαι γονιός. Είναι ίσως το πιο δύσκολο «επάγγελμα» της ζωής μας. Η ανάγκη δημιουργίας ενός ανοικτού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ των ειδικών οι οποίοι θα ακούσουν τις απορίες, θα αφουγκραστούν τους προβληματισμούς και θα δώσουν προτάσεις και λύσεις στους γονείς, οδήγησε στη δημιουργία της Σχολής Γονέων του Ιδρύματος Μελέτης και Έρευνας Synergy Foundation. Η Σχολή Γονέων αποτελεί ένα «ζωντανό» επικοινωνιακό κανάλι το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται και αδιάκοπα συλλέγει και μεταφέρει πληροφορίες, με στόχο να βοηθήσει ουσιαστικά τους γονείς να αντεπεξέλθουν στο ρόλο τους.

Η Σχολή Γονέων του Ιδρύματος Μελέτης & Έρευνας Synergy Foundation, λειτουργεί από το 2012 και αποδείχτηκε ένα μεγάλο και σπουδαίο σχολείο, μέσα στο οποίο μοιραζόμαστε εμπειρίες, σκέψεις και προτάσεις. Διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα διαλέξεις και παρουσιάσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Εξέχοντες επιστήμονες από διάφορους κλάδους όπως οδοντίατροι, παιδίατροι, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, ψυχίατροι, διατροφολόγοι, λογοπαθολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί σύμβουλοι, κ.α. παρουσιάζουν τα νέα δεδομένα που αφορούν τα παιδιά και τους παράγοντες που επηρεάζουν τη βιολογική, ψυχολογική και κοινωνική τους ανάπτυξη καθώς μεγαλώνουν. Παράλληλα αναπτύσσουν θέματα σχετικά με το πώς όλοι εμείς οι γονείς, λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, θα μεγαλώσουμε υγιή παιδιά, βιολογικά και ψυχολογικά, και πώς στην πορεία αυτής της διαπαιδαγώγησης, θα τους δώσουμε τα απαραίτητα εκείνα εφόδια ώστε να τα οδηγήσουμε με αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, ψυχική ωριμότητα και δύναμη στον απαιτητικό κόσμο των ενηλίκων. Οι συνεχείς προσπάθειες της Σχολής Γονέων έχουν αφοσιωθεί στον κύριο και σπουδαίο στόχο της, ο οποίος αποτελεί και το βασικό της μήνυμα: «Φτιάχνουμε» δυνατούς γονείς για να «φτιάξουμε» δυνατά παιδιά!!!